JellyPages.com

kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Iman Dasuki

Lilypie Angel and Memorial tickers

Iman Dani

Lilypie Second Birthday tickers

Follower

Halaman

Selasa, 31 Disember 2013

Bye 2013...Welcome 2014




Arini merupakan last day tahun 2013 
dan merupakan 25 weeks..moga kenangan 
pada tahun ini tidak dapat di lupakan...


Welcome 2014

Semoga segala yang di hajat dan yang di rancang berjalan dengan lancar...

Tahun 2012 - Tunang (19 OCT)
Tahun 2013 - Kawen (11 MAY)
                                     Tahun 2014 - InsyaAllah dapat 1st baby

Dalam xlarat sempat jugak balik 
kg melawat atok n nenek
 Husband...(25/12/13-27/12/13)


24/12/2013 scan bby sblom blik kg sbb nk jln jauh...bby kurang gerak tp bile scan aktif je kaki tangan dia tendang..Alhandulillah bby sihat
Sempat lagi OTW balik singgah Cameron Highland..dh lame teringin nk pergi..
bru kali ni dapat pergi..Kat sana jumpa la family yang lain...










Rabu, 11 Disember 2013

Kelebihan Ibu Mengandung

Cth


1. Apabila seorang wanitamengandung, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT akan mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
2. Rakaat solat seorang ibu mengandung adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat seorang wanita yang tidak hamil.Rasulullah menyebutkan bahawa dua rakaat solat wanita hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. Ini kerana wanita yang hamil membawa janin di dalam perutnya di mana janin berkenaan turut menyertai ibunya solat, mendengar bacaan-bacaan solat, ikut sujud bersama.
3. Ibu mengandung perolehi pahala puasa di siang hari dan pahala ibadat di malam hari. Nabi Muhammad S.A.W. menyatakan bahawa ibu mengandung akan memperolehi pahala puasa di siang hari dan pahala ibadat di malam hari. Ini disebabkan kerana ibu yang hamil bererti membawa amanah Allah ke sana ke mari, sehingga wajar apabila ia memperolehi pahala yang besar di sisi Allah .
4. pabila seseorang wanita mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT akan mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad di jalan Allah.
5. Wanita yang bersalin akan mendapat 70 tahun solat dan puasa pada setiap kesakitan pada satu uratnya akan dikurniakan oleh Allah SWT satu pahala haji.
6. Apabila seseorang wanita melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
7. Sekiranya seorang wanita meninggal dunia di dalam tempoh 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.
8. Jika seorang wanita menyusukan bayinya hingga cukup tempoh (2 1/2 tahun), malaikat-malaikat di langit akan mengkhabarkan berita gembira bahawa syurga wajib baginya.
9.Jika seorang wanita menyusukan anaknya yang menangis, maka Allah SWT akan memberikan pahala satu tahun solat dan puasa.
10. Seorang wanita yang menghiburkan hati anaknya maka Allah SWT akan memberikan 12 tahun pahala ibadat kepadanya.
Banyak kan? Itulah ganjaran Allah S.W.T. kepada golongan ibu setelah 9 bulan bersusah payah mengandungkan anaknya dan melahirkan ke dunia. Namun masih banyak lagi gejala buang bayi yang dilaporkan di Malaysia. Wallahualam…

Jumaat, 8 November 2013

Sudah 4bulan Usia Kandungan

Dh lama rasa nye xupdate blog...sejak peggy ni mood nk taip tu xde je...kjab je dh 4bln..
Alahan dh semakin ok skrg tp still klu bau tu rasa nk muntah...tp dh larat r nk bt kj2 umh
xmacam dlu..hanya terbaring je sbb xlarat...

bln lpas g checkup utk 3 bln...
Happy sgt dpt tgk bby dlm perot n sihat...
Jantung dia berdenyut...tu yg penting doc kata...














               Babah bby pon nk jgk jari dia ada dlm pic ni...
Layan je la....

Barang bby yg dapat ni je baru di beli...Tp bju byk nenek yg beli masa ada sales  dlu..


Ni nenek yg bli...


Dalam xlarat sempat jgk teman ank2 buah main kt times square theme park...







Jumaat, 16 Ogos 2013

Falling In LOVE.....

Hihihihihi...
mcm xcaya plak bole falling in love dgn lagu

150 JUTA....

Mcm2 btol bakal mak budak ni...
pdhal lagu ni dh lama
jdi suke lpas dgr penyanyi asl nyanyi..


FYNN JAMAL...



Khamis, 15 Ogos 2013

Mommy To Be..

Alhamdulillah mcm tak percaya je "I WANT TO BE MOMMY"
yeaaaaaa.....

Tapi ape2 pon kandungan bru 5 minggu jump doktor 13/8/2013 yg doktor kta tak bole scan sbb klu bt
tak nampak ape2 lg sbb bru 5 minggu...jdi doktor bole bt UPT...
UPT lg tak pela bt jela just for comformation...
Doktor kta spttnye kta org yg bru kwn 3 bln ni kne kenal sesama sendiri..
tp bg saya klu saya ni 21 tahun ok la sbb muda skrg dh 25 thun tak de la muda sgt..
kwn2 pon dh ramai yg ada anak..
sambut hari raya dgn ank...
Doktor kta dh ada Alhamdulillah la sbb ank kn rezeki...
(hihihihihi)
Doktor byk bg nasihat sbb this is my first baby...

Lepas ni bermula la episode checkup kt klinik tiap2 bulan...
Due baby: 16 April 2014....(april same dgn mmy dia)

Ni buat kt klinik...



Isnin, 12 Ogos 2013

Pregnancy Due Date Calculator Pregnancy Week by Week

Pregnancy Due Date Calculator
Pregnancy Week by Week


Calculate Your Due Date

Enter the first day of your last menstrual period:

Month:
Day:
Year:
Due Date4/15/2014Conception7/23/2013
Pregnancy Test8/6/20131st Heartbeat8/20/2013
Quickening11/12/2013Viability12/24/2013
Week 17/16/2013Week 2212/10/2013
Week 27/23/2013Week 2312/17/2013
Week 37/30/2013Week 2412/24/2013
Week 48/6/2013Week 2512/31/2013
Week 58/13/2013Week 261/7/2014
Week 68/20/2013Week 271/14/2014
Week 78/27/2013Week 281/21/2014
Week 89/3/2013Week 291/28/2014
Week 99/10/2013Week 302/4/2014
Week 109/17/2013Week 312/11/2014
Week 119/24/2013Week 322/18/2014
Week 1210/1/2013Week 332/25/2014
Week 1310/8/2013Week 343/4/2014
Week 1410/15/2013Week 353/11/2014
Week 1510/22/2013Week 363/18/2014
Week 1610/29/2013Week 373/25/2014
Week 1711/5/2013Week 384/1/2014
Week 1811/12/2013Week 394/8/2014
Week 1911/19/2013Week 404/15/2014
Week 2011/26/2013Week 414/22/2014
Week 2112/3/2013Week 424/29/2014

Bole search kt pakcik google DUE DATE CALCULATOR & pilih website yg ni:

UPT kabur tp sekarang x lg...

Assalammualaikum...

SELAMAT HARI RAYA...
Sebelum tu nk share doa murah rezeki...ank kn rezeki jgk sll r amalkn baca or klu xbole just buka kt youtube je dgr DOA 12 PINTU REZEKI...

Surah-surah kt bwah ni pon bole diamalkn lps smyang...



 rezeki last puasa dan raya..Alhamdulillah syukur doa kita org
 di makbulkn wlpon kita org bru 3bln kawen...
mula2 neves nk bt UPT sbb sblom ni bt NEGATIF je...

Mula-mula sje je bt UPT sbb mse tu blum msa spttnye Period...
ingt kn NEGATIF tp tgk ni....

Tak berapa jelas double line dia..mcm xcaya bt mlm pg2 sje tgk skli nmpak 2line trus bgtau mu husband 
kitaorg happy sgt2 tp msih awl n kabur lg...
nk kepastian bt lg sekali tp kli ni len yg ke dua 2 xclear sgt...


Tp g Pharmarcy utk bli lg UPT cashier tu sruh bli yg mahal n ok skit dri yg atas ni or bli brand lain...
sbb rmai customer komplen yg UPT ats ni ssh nk kesan pregnant...

ni yg ke 3 UPT saya test kptsan nye clear skit...
still ragu2 lg sbb kabur n xclear sgt...
bt lg skali pg ni kli ni xragu lg dh 

mlm ni nk g clinik check utk kpastian....






Ahad, 28 Julai 2013

YEAAA......Shoping...nk raya dh ke

Hihihihi......
yeaaaaa nk g shoping kt Ikea dgn MY LOVELY HUSBAND...
Nnt bole update pic shoping...xsabar...
1st time shoping sbgi suami isteri...

Man Burger kukus Lava tempat kami berbuka puasa...


Jumaat, 26 Julai 2013

NUZUL QURAN




Pada yg bercuti selamat bercuti la ye....
Arini 17 ramadhan 1433H salam nuzul quran kpd semua....
Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M. Perkataan "Nuzul" bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.
Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraanMalaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.






Dri xde bt ape di bln puasa ni baik r dgr Qasidah...
best la dgr qasidah di hari nuzul quran ni....









Khamis, 25 Julai 2013

Permulaan hari


Kita mulakn dgn kalimah suci ini...
Pagi hari kne mula kn dgn Doa 12 Pintu rezeki...
Moga-moga rezeki kita murah di pagi hari...


Rabu, 24 Julai 2013

Selamat hari raya

Duduk opis sorg2 pasang lagu raya rasa 
xcited dan xsabar nk raya...
kjb je dh 15 ramadhan...
Walaupon awl lg xslh klu nk ucap awal...



Selasa, 23 Julai 2013

sakit ujian Allah

25/6/2013

Berlaku r sakit perut dan muntah2 g klinik Mediviron dkt umh ni
dia kta angin n keracunan mknan...ubat pon hbis sakit dtg lg tp
kli ni g klinik yg sll g sbb xnk r g klinik tu sbb doctor laki malu
r check perut...doctor kt klinik dea pandan perempuan ble kta
muntah je laju je doctor tu kta awk peggy kot.xmungkin doctor
sbb bru je smggu hbis Period.ble doctor tanye last Period
sya dan sya ckp r 10 june dia pon kta xmungkin sbb peggy.
doctor pon sruh naik katil pesakit utk check dia kta Gastrik.
dh r nk puase bole plak kne gastrik...

Ni r ubt2 yg dpt msa g 1st clinic....


14 ramadhan 1435H (23/7/2013)

Apa lg r punca muntah ni...adoii xlarat ari2 rasa bdan ni...
jgn r siang2 puasa ni muntah lg wlpon pon rasa nk muntah
try tahan...apekah simtom2 ni?????ape lg r penyakit yg dtg ni...
nk raya tlg r jgn sakit bdan mmg sll pnas wlpon dduk dlm aircond n
sjuk mmg r ssb aircond...

15 ramadhan 1435H (24/7/2013)

Demam melanda pakej sekali dgn selsema...
adoiii xthan dh la dduk dlm aircond..
hbis tisu satu kotak kjb lg ak guna...
hihihihi




Rabu, 10 Julai 2013

my new job..

1st Ramadhan rezeki baru sbb dpt kj baruAsyik kj baru je bila la nk dpt kj tetap ni...harap2 ni kj yg last ak kj n xde berhenti lg...dh pnat cri kj...mungkin sni ok...wlpon sedih berhenti kj kttmpat lama ats sbb tertentu...kj sana ok lyn kerenah bdak2 wlpon dorg OKU...dorg riang je ari...mcm xde mslah... "I WILL MISS U MY LOVELY STUDENT N FRIEND"

Afiqah Husna


video

video

18 july 2013 (9 ramadhan 14354H)

Masih lg di beri kesempatan utk berpuasa di bln yg mulia ini...
xtau nk update ape...
kj baru ni pg je bt report hntr kt HQ
stock kereta lpas tu bt kj skit2...
dh ciap kj update blog...(bkn kj harian la kt opis)
Masih lg rindu kt budak2 di tmpat lama...
ari2 mcm2 ragam dan kerenah mereka boleh tgk...
kdg2 kelakar...hilang pnat bile tgk dorg happy...
ada ssh nk dtg PDK...ada dh dtg xnk blik...
mcm2 hal dorg...

19 july 2013 (10 ramadhan 14354H )

Husband ambil keputusan dri 1st Ramaddhan
kt berbuka puasa gilir2 umh mak n mak mertua....
bru adil tp klu raya thun ni dh tentu2 giliran ak dlu beraya di KL..
2 Syamal mungkin akn blik kg di Sabak Bernam Selangor..
kejab je dh 10 ramadhan rasa cpt je masa berlalu...
persiapan raya 1 pon xbli lg bju raya pkai je r baju nikah...
kasut raya dh ada 2 lg kasut hantaran n bli utk pkai sanding tp
sbb ada mslh skit ksut tu simpan dlm store mgkin raya baru pakai...

20 july 2013 (11 ramadhan 1435H)

Ari sabtu pon kj ke?
kj je la nk mcm mna dh mmg kne kj...
wlpon xde kj nk bt tp still kne msuk opis...
lgpon opis dkat dgn umh ape ada hal...
xkua minyak n peluh pon nk kne g kj...
klu xkj pon ape bole bt...
dduk je tgk umh...husband pon kj sabtu full lg...




Sabtu, 22 Jun 2013

Honeymoon....pulau tioman

        Best terkata sbb sll tgk pantai kt PD je...
             Bile g p.timan best plak...
                 Nk share pic dgn hanye rm360 sorg 3ari2 mlm....

otw g Jeti Mersing

Fruit salad

Mkn mlm ari 1 kami

BBQ

Bilik kami menginap

mkn pagi sblom g snokling

num blik kami

Bgn awl pg xcited nk snokling

safety first

my lovely husband

ats bot sblom smpai destinasi

mcm la berani..
nmpak sgt takot

cantik ikan ini tp xtau nama ape

Gaya dia mcm dia yg pancing ikan selar papan ni...

mermaid

gamat


mkn mlm

nk blik dh pnat gileee

bye tioman see u next time...
tioman cantik sgt...